Kifejezetten jó hatása lehet a rendszeres tojásfogyasztásnak egy új tanulmány szerint – írja a Science Alert. Bár ebben az állati élelmiszerben sok a koleszterin, a kutatók úgy vélik, egyáltalán nem egészségtelen, sőt.
A szakértők összesen 890 ember egészségügyi adatait megvizsgálva jöttek rá, hogy meglepően kedvező lehet, ha valaki heti 2-4 tojást elfogyaszt.
Az embereknek sokáig azt tanácsolták, hogy kerüljék az olyan koleszterinben gazdag, állati eredetű ételeket, mint a tojás vagy a vaj, ugyanis magas koleszterinszinthez vezethetnek. Az újabb kutatások viszont arra mutatnak, hogy a tojásnak mégsincsen ilyen ártalmas hatása.
Sőt, a tojás kifejezetten egészséges, mivel telített zsírban szegény, ám fehérjében és tápanyagokban gazdag étel. Ezen tulajdonságai miatt pedig segíthet megőrizni az agysejtek épségét, valamint a kognitív képességeinket is.