Tudomány zöldövezet

Rejtélyes módon hullanak a majmok egy hongkongi állatkertben

Scott Spakowski / 500px
Scott Spakowski / 500px

Két nap alatt kilenc majom, köztük egy súlyosan veszélyeztetett faj három példánya pusztult el Hongkong legrégebbi állatkertjében – írja az AP.

Az intézménynél egyelőre nem tudják, mi áll a jelenség hátterében.

A Hongkongi Állat- és Növénykertet az esetek után lezárták, illetve fertőtlenítették, az állatok boncolására és toxikológiai vizsgálatára pedig szakértőket hívtak.

Október 13-án nyolc elhullott majmot találtak, másnap pedig egy újabb egyed pusztult el, az állatok mind furcsán viselkedtek. A példányok több fajhoz tartoztak, volt köztük egy Brazza-cerkóf, egy közönséges mókusmajom, négy fehérarcú sátánmajom, illetve három gyapjasfejű tamarin – utóbbi súlyosan veszélyeztetettként szerepel a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján.

John Lee hongkongi kormányzó keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az új fejleményekről a lehető leghamarabb tájékoztatást adnak. Kevin Yeung kulturális, sport- és idegenforgalmi miniszter hétfőn sürgős tárcaközi megbeszélést tartott az eset kapcsán, közleményében azt írta, egy másik Brazza-cerkóf viselkedése és étvágya szintén szokatlannak bizonyult, ami további megfigyelést igényel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik