Tudomány zöldövezet

Palacsintát majszoló medvét gázoltak halálra

Appalachian Bear Rescue / Facebook
Appalachian Bear Rescue / Facebook

Halálra gázoltak egy medvét az Egyesült Államokban, miközben az egy adag palacsintát próbált elfogyasztani – írja a Sky News, egy tennessee-i állatmentő szervezet Facebook-bejegyzése alapján. Az áldozat egy hím fekete medve (Ursus americanus) volt, amelyet a Great Smoky Mountains Nemzeti Park közelében ütött el egy jármű, egy Townsend nevű kisváros forgalmas úttestén.

Az állatot feltehetőleg kihajított emberi étel vonzotta a veszélyes autóút közelébe, erről árulkodik, hogy csupán pár centire a tetemétől egy tányér és egy palacsinta hevert.

Az éppen a téli álomra készülő medve könnyen elérhető, kalóriákban gazdag élelemforrásnak gondolhatta az édességet. Sajnos azonban ez az étkezés végzetesnek bizonyult számára.

Az állatmentők mindenkit arra kérnek, hogy ne szemeteljenek, ételmaradékaiktól pedig mindig úgy váljanak meg, hogy az ne legyen hozzáférhető az állatok számára. A vadonban szétdobált szemét és étel ugyanis életveszélyes nemcsak a medvékre, hanem más élőlényekre nézve is.

Kapcsolódó
Apját marcangoló medvét lőtt le egy 12 éves fiú
Az apa kétségbeesett ütlegelte a hatalmas bestiát, miközben az többször is megharapta hasát, karját és lábát. Szerencsére fia a segítségére sietett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik