Tudomány zöldövezet

2,7 méter hosszú kígyó szorult a kocsi műszerfalába

DimitarOmi / Getty Images
DimitarOmi / Getty Images

Méretes boa szorul egy autó műszerfalába az észak-karolinai Charlotte közelében – írja a Charlotte Observer. Az óriáskígyók nem őshonosak az Egyesült Államokban, az állatot házi kedvencként tartották.

A mintegy 2,7 méter hosszú kígyóról a Carolina Waterfowl Rescue nonprofit számolt be közösségi oldalán, az állatot korábbi tulajdonosai hozták a mentőállomásra. Eleinte senki sem tudta a helyszínen eltávolítani az egyedet a műszerfalból, ezért Instagramon és Facebookon kértek segítséget.

A Penelope nevű egyed belegabalyodott a kocsi elektronikájába és egyéb struktúráiba, órákig tartó erőfeszítéssel tudták csak kiemelni.

A példány egy 16 éves császárboa, amelyet idős gazdái épp a Carolina Waterfowl Rescue-hoz vitték, amikor megtörtént a baj.

Az állatot tulajdonosai már nem tudták ellátni, miután fiuk elköltözött. A központ beleegyezett Penelope befogadásába, ám a hüllő kiszökött a huzatból, amelyben szállították, farkát a műszerfalból kilógva találták meg.

A császárboák Közép- és Dél-Amerikában őshonosak, hosszuk a 3 métert is elérheti. Szép megjelenése miatt a faj az egyik legnépszerűbb háziállatként tartott kígyónak számít.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik