Tudomány zöldövezet

Fél tucat cápa vette körül a házaspár csónakját

Rhys Leonard / Getty Images
Rhys Leonard / Getty Images

Hatalmas cápák vették körül egy westporti házaspár csónakját a tengeren – írja a WJAR. Elmondásuk alapján nagyjából fél tucat állatot láttak, az egyik példány majdnem kétszer nagyobb volt a járműnél.

A férj, Perry Long szerint lenyűgöző volt a találkozás, és bízik benne, hogy többet is látják az állatokat. Feleségével, Carmennel épp homárcsapdákat tettek ki 5,5 méter hosszú csónakjukból, amikor észrevették az első cápát.

A férfi elmondta: mindig is úgy hitte, hogy elég nagy a járműve, de az állatokat látva már másként gondolja. A cápák hatalmasak voltak, becslése alapján 6-7,6 méter hosszúak lehettek.

A pár először azt hitte, hogy bálnákkal vagy fókákkal van dolguk, a cápákat felismerve azonban kicsit megrémültek. Perry Long szerint az állatok közelebbről úgy néztek ki, mintha fehér cápák lennének, de meglehetősen barátságosnak és szelídnek tűntek.

Később kiderült, hogy valójában óriáscápákkal futottak össze.

Ezen faj igen nagyra nő meg, és félelmet kelthet, de az emberre teljesen ártalmatlan, planktont fogyaszt. „Nagyon nyugodtan voltak, a szájuk tágra nyílt” – mondta a férfi.

A cápák kíváncsian köröztek a hajó körül, majd végül elúsztak. A kikötőbe visszafele még két egyedet pillantottak meg.

Kapcsolódó
Ha a cápák célzottan ölnének, egyetlen strandoló sem lenne a tengerekben
Az állatkerti Cápasuliban jártunk, ahol Mucsi Dávid cápakutatóval beszélgettünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik