Tudomány zöldövezet

Óriási krokodil zaklatta a kisváros lakóit, bosszúból megették

Northern Territory Police
Northern Territory Police

Megsütötték és megették, így álltak bosszút az őket terrorizáló hatalmas krokodilon egy ausztrál kisváros lakói – számolt be róla a CNN. A ragadozót a rendőrség lőtte le szerdán, miután úgy ítélték meg, hogy nagy veszélyt jelent a településen élőkre.

A hatósági közlemény szerint a több mint 3,5 méter hosszú állat több esetben is rátámadt a kisváros lakóira, köztük gyermekekre is, néhány kutyát pedig meg is evett, ezért volt szükség a közbelépésre.

Az állatot ezután egy hagyományos recept szerint elkészítették, és lakomát csaptak belőle. Egyes részeiből leves készült, míg más tagjait grillen sütötték meg.

A krokodilok egyébként védett állatnak számítanak Ausztrália teljes területén, vadászatuk 1971 óta szigorúan tiltott. Ennek köszönhetően példányszámuk jelentősen megnövekedett az elmúlt évtizedekben, az egykor kihalás közelében álló hüllőkből most csak az érintett államban több mint 100 ezer él.

Éppen ezért minden vízpart potenciálisan veszélyes területnek minősül, ahol nagyon óvatosnak kell lenniük az embereknek. A krokodilok akár 6 méter hosszúra és egy tonnás tömegűre is megnőhetnek, valamint válogatás nélkül megesznek szinte bármit, ami eléjük kerül. Tehát az emberek sincsenek biztonságban tőlük, úgyhogy a hatóságok minden évben több száz példányt távolítanak el lakott területek vizeiből.

Kapcsolódó
Krokodil végzett egy kamasszal Ausztráliában
A fiú egy csónaktól próbált visszaúszni a szigetre, mikor nyoma veszett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik