Tudomány zöldövezet

Eddig ismeretlen állatot találtak az erdő mélyén

imageBROKER / Herbert Berger / Getty Images
imageBROKER / Herbert Berger / Getty Images

Káprázatos új fajt fedeztek fel egy ecuadori erdő mélyén – írja a Miami Herald. A tudósoknak több napi kitartó keresés után sikerült rábukkanniuk a korábban ismeretlen állatra.

Expedíciójukat egy internetes weboldalon megosztott fénykép nyomán indították el, amelyen egy ismeretlen pillangó volt látható. A fotót egy biológus készítette Quito közelében, így a kutatók elhatározták, hogy elmennek felkutatni.

Nem mentek hiába: néhány nap leforgása alatt több példányt is befogtak a rejtélyes pillangóból, amelyek vizsgálatával megállapították, hogy egy teljesen új fajról van szó.

A szakértők szerint meglepő, hogy egy 3 millió fős főváros közvetlen környezetében még ma is lehet ismeretlen állatokat felfedezni.

Pierre Boyer / Rafał Garlacz

Az új faj a Corades yanacocha nevet kapta, és csokoládébarna testéről ismerhető fel, illetve a szárnyait díszítő téglavörös sávokról. A tudósok megfigyelései szerint ezek a pillangók sokat időznek mozdulatlanul faágakon, összecsukott szárnyakkal, ebben a helyzetben pedig rendkívül nehéz észrevenni őket.

Kapcsolódó
Űrlényszerű állatokat találtak a dzsungel mélyén
Az eddig ismeretlen fajokat Tanzánia őserdőiben fedezték fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik