Tudomány zöldövezet

Hetek óta mérges kígyóval az autójában utazik egy nő

sjallenphotography / Getty Images
sjallenphotography / Getty Images

Hetek óta egy mérges kígyóval utazik együtt autójában egy ausztrál nő – írja a Newsweek. A váratlan útitárs feltehetőleg akkor juthatott be a kocsiba, amikor nyitva volt az ajtaja, és azóta nem mozdult el új lakhelyéről.

Lisa Kournelis még a múlt hónapban vette észre, hogy a hüllő beköltözött gépjárművébe, de négy próbálkozás után sem sikerült „kilakoltatnia” a betolakodót.

Végül úgy döntött, hogy a furcsa helyzet ellenére is használni fogja kocsiját, azóta pedig védőfelszerelésben vezet, hogy elkerülje az esetleges harapásokat.

Az autóban fészkelő állat egyébként egy vöröshasú ausztrálsikló (Pseudechis porphyriacus), amely akár a 2 méteres hosszúságot is megközelítheti. A vöröshasú ausztrálsiklók mérges kígyók, marásuk erős fájdalmat és duzzanatot okozhat, de csak nagyon kevés esetben halálos, így nem tekintik az emberre különösebben veszélyesnek őket. Ráadásul ritkán is támadnak rá emberekre, veszélyhelyzetekben ugyanis inkább a menekülést választják.

A potyautas csúszómászó egyelőre még nem támadt rá Kournelisre, de más kellemetlenségeket okoz a jelenléte. A nő arról számolt be, hogy az állat olykor beindítja kocsija riasztóját, emellett pedig ürüléket hagy mindenhol. Már négy különböző kígyóbefogó szakembert hívott segítségül, de egyiküknek sem sikerült eltávolítania a hívatlan vendéget.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik