Tudomány zöldövezet

Hetven pénzérmét találtak egy ritka aligátorban

Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium / Facebook
Omaha's Henry Doorly Zoo and Aquarium / Facebook

Hetven pénzérmét találtak az állatorvosok egy ritka, fehérbőrű és kékszemű aligátor gyomrában – írja a BBC. A tárgyakra egy rutinellenőrzés során figyeltek fel, amely után gyorsan műtétbe kezdtek, hogy kivehessék a fémpénzeket, mielőtt még bajt okoznának.

Az orvosoknak sikerült eltávolítaniuk az idegen testeket, az aligátor pedig teljesen felépült a beavatkozás után és már visszakerült lakhelyére.

A különleges, 36 éves állatot Thibodaux-nak hívják, és nebraskai állatkert lakója. Az érméket feltehetőleg a látogatók dobálhatták a hüllő élőhelyére.

Az állatkert minden vendégét arra kéri, semmilyen vízbe ne dobáljának tárgyakat ezentúl, mivel azok veszélyeztethetik az állatok épségét. Az intézmény szakértője szerint a fémpénzek veszélyes vegyszereket tartalmazhatnak, amelyek nem csak akkor okozhatnak kárt az állatoknak, ha megeszik őket.

Thibodaux nem mindennapi bőrszínét egyébként egy leucizmus nevű ritka genetikai rendellenesség okozza. Ez hasonló az albinizmushoz, azonban esetében nem válik teljesen fehérré az érintett állat.

Kapcsolódó
Óriáskígyót marcangoló aligátort vettek videóra
A két ragadozó harcából a piton került ki vesztesként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik