Tudomány zöldövezet

Videó: házi kedvencként tartott tigrise támadt egy dubaji lakosra

Peter Finch / Getty Images
Peter Finch / Getty Images

Házi kedvencként tartott tigrise támadt rá egy dubaji lakosra – írja az NDTV. Az esetről videó is készült, amely gyorsan terjed az interneten.

Az Egyesült Arab Emírségekben a gepárdok, tigrisek, oroszlánok és egyéb ragadozók tartása a gazdagságot jelző státuszszimbólummá váltak, így sokan kezdték el ilyen vadálatokkal megosztani luxuslakásaikat. Az ország ezért 2017-ben betiltotta a vad- és veszélyes állatok birtoklását és eladását, a szabályt megsértőket pedig akár 47 millió forintos bírsággal vagy hat hónap börtönnel is büntethetik. Ennek ellenére most is akadnak olyanok, akik nagy kockázatot vállalva nagymacskákkal élnek együtt, például a felvételen szereplő férfi is.

A Billionaire Life Style (milliárdos életmód) nevű Instagram-oldal videóján az látható, amint egy dubaji lakost fényűző otthonán kerget végig egy fiatal tigris. Az ragadozó végül utol is éri az embert – miután az megbotlik – és megpróbálja mancsaival megragadni őt.

A felvételre rengeteg felhasználó reagált, közülük sokan pedig nem a férfi testi épségéért aggódtak, hanem sokkal inkább a tigrisért, amelyet szerintük nem helyes épületben tartani. Az egyik kommentelő például arra hívta fel a figyelmet, hogy ezek az élőlények nem játékszerek, ezért nem is kellen akként bánni velük, egy másik hozzászóló szerint pedig az ilyen állatoknak a természetben van a helyük.

Kapcsolódó
Videó: összefogtak a hiénák az oroszlán ellen
Az oroszlán a semmiből csapott le a békésen lakmározó dögevőkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik