Tudomány zöldövezet

Videó: oposszum rejtőzött a feldíszített karácsonyfán

Joe McDonald / Getty Images
Joe McDonald / Getty Images

Egy, az ágak között rejtőzködő oposszumot talált egy kaliforniai nő karácsonyfáján – írja a New York Post. Egy Brett nevű felhasználó a TikTokon osztott meg egy videót szokatlan felfedezéséről, a felvételen az állat a legnagyobb nyugalommal pihen a fenyőn.

Mint a nő elmondta, fogalma sincs róla, hogyan került a házba az oposszum.

A videót már több mint 4,3 millióan tekintették meg.

Egy későbbi posztban Brett egy közeli felvételt is megosztott az állatról. Mint utóbb elárulta, a példányt tüsszögéseinek köszönhetően találta meg.

A nőnek három kutyája és egy macskája is van, ezért eleinte arra gyanakodott, hogy valamely kedvence kelti a zajt. Körbenézve viszont egyik állatot sem látta, így keresésbe kezdett, és végül megpillantotta a hosszú, patkányfarokra hasonlító farkat a fánál.

Az oposszumot kesztyűben próbálta meg eltávolítani, de az egyed nagyon ragaszkodott a fenyőhöz. Tízpercnyi küzdelem után sikerült csak kitennie, mivel az állat egy ponton megrémült, és bebújt a kanapé alá. Bár igyekezett felvenni a kapcsolatot hivatásosokkal, a kései idő miatt nem tudtak kiérkezni a helyszínre a szakértők.

@brettbratt359

I don’t understand how this thing is in my house right now.

♬ original sound - Brett

Az Egyesült Államokban honos északi oposszumok kifejezetten jól alkalmazkodtak az emberi jelenléthez és a városi környezethez. A természetben az egyedek jellemzően elpusztult fáknál keresnek menedéket, lakott területeken azonban gyakran teraszok és tornácok alatt, garázsokban vagy padlásokban húzzák meg magukat. A települések környékén ráadásul a hulladékok miatt nagy mennyiségű táplálék is elérhető számukra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik