Tudomány zöldövezet

Videón, amint medve ront neki egy férfinak

jared lloyd / Getty Images
jared lloyd / Getty Images

Medve támadt egy biztonsági őrre egy coloradói szálloda konyhájában hétfőn – írja a USA Today. A férfit megkarmolta és a padlóra lökte az állat, az esetet egy biztonsági kamera rögzítette.

A sérült férfi tárcsázta a 911-es segélyhívószámot, a kiérkező mentők pedig kórházba szállították, ahonnan másnap reggel már haza is engedték.

A szakértők szerint az állat az udvarról, számos ajtón keresztülhaladva juthatott el a hotel konyhájáig. A medvét később a szálloda közelében találták meg, ám nem tudták biztonságos körülmények között elkábítani és befogni. Az abc értesülése szerint szerdán ismét bemérték a vadat, ekkor már sikerült elkábítaniuk is, majd emberséges módon véget vetettek az életének.

A hatóságok felhívták mindenki figyelmét arra, hogy a medvék ősszel, a téli álom előtti időszakban is aktívak, így az év ezen felében is felkészültnek kell lenni, és óvatosan viselkedni a közelükben.

Kapcsolódó
A szakértő szerint nem volt más választás, le kellett lőni a margitszigeti vaddisznót
Földvári Attila, az Országos Magyar Vadászkamara szóvivője szerint nincs más megoldás, le kell lőni a városba tévedt vadállatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik