Tudomány zöldövezet

Hatalmas kígyó rejtőzött a bojler tetején

Paul Starosta / Getty Images
Paul Starosta / Getty Images

Egy 1,5 méter hosszú kockás pitonra bukkantak egy londoni otthonban – írja a BBC. Az állatot szeptember 13-án találta meg a konyhai bojler tetején a lakóknak dolgozó dada, aki értesítette az RSPCA állatvédelmi szervezetet.

A szakértők befogták a kígyót, és a South Essex Wildlife Hospitalba szállították. A szervezet szerint a piton valószínűleg megszökött, esetleg hátrahagyták, gazdáját egyelőre nem találták meg. A dadus azt gyanítja, hogy a példány a kert felől, egy résen át jutott be.

Abigail Campbell állatmentő úgy véli, az állat valószínűleg azért ment a bojlerhez, mert az volt a ház legmelegebb része. A kígyóknak külső hőforrásokra van szükségük a testhőmérsékletük szabályozásához.

Campbell kiemelte, viszonylag gyakran kell kígyókat menteniük.

Mint hozzátette, sokan nincsenek tisztában azzal, mekkora elkötelezettséget jelentenek ezek az állatok, a gondozásuk pedig gyakran terhessé válik.

Az RSCPA szerint a piton kissé vékony volt, a szervezet plakátok segítségével keresi a gazdát. A hüllők, különösen a kígyók, rendkívül ügyesen szöknek, ezért házi állatként tartva komoly odafigyelést igényelnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik