Tudomány zöldövezet

Videó: műanyagba szorult a medvebocs feje, de sikerült megmenteni

mlorenzphotography / Getty Images
mlorenzphotography / Getty Images

Sikerült megmentenie egy medvebocsot egy pennsylvaniai vadőrnek – írja a USA Today. Az állat feje egy műanyag tárolóba szorult be.

Sarah Lindgren, a Kettle Creek Állami Park vezetője egy kis, észak-pennsylvaniai falu közelében autózott, amikor megpillantotta a magányos bocsot az út szélén.

Az esetről készült videón az látható, hogy az állat mozdulatlanul fekszik, fején egy műanyag edénnyel.

Lindgren először azt hitte, hogy a példány elpusztult, ám ahogy megközelítette, a bocs felemelte a fejét. A szakértő megpróbálta lehúzni a műanyagot az állat fejéről, miközben nyugtatgatta. Rövid küzdelem után a tároló lejött, a medve pedig a szalagkorlát mögé, a növényzet közé húzódott.

„Erősen kétlem, hogy még egy napot túlélt volna beavatkozás nélkül. Nagyon gyenge és kiszáradt volt” – nyilatkozta Lindgren. Az állat egy forgalmas út mellett, egy patak felett feküdt, a gázolás, a fulladás és a kiszáradás egyszerre fenyegette.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sarah Lindgren (@sarahjlindgren) által megosztott bejegyzés

A nagyjából 8 hónapos példány végül felmászott egy fára. A szakember megpróbálta megtalálni a kicsi anyját, de nem bukkant a nyomára. Remélhetőleg az egyed így is életben marad. A fekete medvék 3 hónaposan hagyják el vackukat, és 7 hónaposan már anyjukról is leválnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik