Tudomány zöldövezet

Békésen aludt egy medve a férfi ágyában

Manuel ROMARIS / Getty Images
Manuel ROMARIS / Getty Images

Komoly felfordulást okozott egy, a kaliforniai Kings Beach-ben található otthonba betörő medve – írja a Newsweek. Az eset júliusban történt.

Brian, a lakás bérlője egyik délelőtt a Tahoe-tónál időzött, amikor üzenetet kapott telefonjára az egyik otthoni, a nappaliban elhelyezett mozgásérzékelő kamerától. Nagyjából három perccel később megérkezett a videó, amelyen egy fekete medve szaglászgatott a szobában.

Kaliforniában egyedül ez a medvefaj honos, amely megnevezése ellenére esetenként barna is lehet. Az állatok alapvetően kerülik az emberrel való konfliktust, találkozás esetén viszont mindig helyet kell hagyni számukra a meneküléshez. A problémát az okozhatja, ha a medvék hozzászoknak az emberi jelenléthez, éppen ezért ügyelni kell rá, hogy ne férjenek hozzá az ember biztosította táplálékokhoz.

Brian az esetet követően értesítette az otthon tulaját, aki egy emelettel feljebb tartózkodott. Végül a közelben lévő ingatlankezelő mérte fel a helyzetet.

A férfi egy ablakon betekintve látta meg, ahogy a medve békésen alszik az ágyban.

Miután elkezdett zajt kelteni, az állat felpattant, majd elmenekült.

Nem tudni, hogy a példányt mi vonzotta a lakáshoz, talán táplálékot keresett. Az biztos, hogy nagy felfordulást okozott, a földön egy halom mogyoróhéjat és szemetet hagyott hátra, a paplant, a lepedőt és egy tévét is tönkretett, egy komódot pedig összekarmolt. Az állat később visszatért a lakáskomplexumhoz, ekkor azonban már nem tört be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik