Tudomány zöldövezet

Ritka, hibrid állatokat láttak Angliában

Leeanne Sullivan / AK Wildlife Cruises Falmouth
Leeanne Sullivan / AK Wildlife Cruises Falmouth

Ritka hibrid delfineket figyeltek meg Angliában, feltehetőleg ez volt az első alkalom, amikor ilyen állatokat láttak az Egyesült Királyság területén – írja a The Guardian. A különleges vízi emlősöket egy hajó legénysége, és az azon utazó turisták szúrták ki.

A két példány egy közönséges delfin (Delphinus delphis) és egy csíkos delfin (Stenella coeruleoalba) keverékei. A hibridek olyan színűek, mint a közönséges delfinek, azonban rendelkeznek a csíkos delfinekre jellemző, fekete és fehér csíkokkal is.

Bár a cetek körében viszonylag gyakran előfordul a fajok közötti párzás, a most megfigyelt állatok mégis különlegesnek számítanak, hiszen ez a két faj ritkán keveredik egymással.

A szakértők elmondták, hogy a leggyakrabban Risso-delfin és palackorrú delfin hibrideket, illetve palackorrú delfin és gömbölyűfejű-delfin keverékeket látnak.

Peter Evans zoológus professzor elárulta, a csíkos delfinek jelenléte eleve nem hétköznapi az angliai vizekben, hiszen ők leginkább a Földközi-tengerben és környékén fordulnak elő, így a most megfigyelt hibridek különösen ritkának számítanak a térségben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik