Tudomány zöldövezet

Saját otthonában támadta meg egy medve az idős nőt

Francesco Riccardo Iacomino / Getty Images
Francesco Riccardo Iacomino / Getty Images

Az éjszaka, saját otthonában ért medvetámadás egy idős nőt az amerikai Colorado államban – írja a New York Post. A 82 éves áldozat néhány karcolással megúszta az esetet, orvosi ellátást sem igényelt.

A nő helyi idő szerint pénteken, hajnal előtt nem sokkal egy csattanásra és kutyája morgására lett figyelmes. Ahogy kinyitotta mosókonyhája ajtaját, egy kis medve ugrott rá, és elkezdte a lábát karmolászni.

Sikerült ellöknie magától az állatot, amely a becslése alapján nem lehetett 45 kilogrammosnál több. A nő egy ideig a szobában menekült a medve elől, majd egy ablakon át sikerült kiszöknie.

A coloradói Parkügyi és Vadvédelmi Szolgálat (CPW) munkatársai jelenleg keresik a példányt, amely a támadás miatt veszélyesnek számít. Amennyiben sikerül elkapni, el fogják altatni.

Az emberek egészsége és biztonsága mindig a legfőbb prioritásunk marad minden ilyen incidens esetén, függetlenül attól, hogy a sérülések milyen enyhék

– mondta Mike Brown, a CPW regionális vezetője.

A nő otthonánál, Boncarbo közelében csapdát állítottak fel, az áldozat leírása alapján az állat egy bocs vagy igen fiatal egyed lehet. A térségben heteken belül ez a második medvetámadás, a szakértők szerint ugyanakkor nincs kapcsolat a két eset között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik