Tudomány zöldövezet

Az égből pottyant egy kígyó a kertészkedő nőre

Joe McDonald / Getty Images
Joe McDonald / Getty Images

Az égből pottyant egy kígyó egy nőre a texasi Silsbee-ben – írja az Insider. Peggy Jones múlt kedden épp a füvet nyírta a kertjében egy traktorral, amikor a hüllő ráesett, majd a karjára tekeredett. Nem sokkal később egy ölyv is megjelent, és a nőt is megtámadta.

Jones először megpróbálta lefeszegetni magáról a kígyót, ám az még erősebben szorított, és elkezdett az arca felé csapkodni. Ahogy az állattal küzdött, felbukkant a ölyv is, amely nagyjából négyszer csapott le, összekarmolva a karját, miközben megpróbálta megragadni a prédát.

Mire sikerült elkapnia a kígyót, Jones karja már csupa vér volt, és zúzódások borították.

Egyelőre nem tudni, hogy milyen kígyófaj zuhant rá, de a nő azt gyanítja, hogy a hüllőt a ölyv ejthette el a levegőben. A madarak elsősorban kisemlősöket, például mókusokat vagy egereket fogyasztanak, de esetenként kígyókat is prédálnak. A rőtfarkú ölyv különösen jártasak a kígyóvadászatban, és még mérges fajokat, például a csörgőkígyókat is elejtenek.

Bryan Hughes, a Rattlesnake Solutions vállalat tulajdonosa megerősítette Jones elméletét, úgy véli, a kígyó egy patkánysikló lehetett. A szakember szerint a ölyv esetenként nagyobb kígyókat fognak meg, mint amekkorákkal el tudnak bánni. Hughes már maga is látott égből hulló hüllőt, amelyet egy madár ejtett el, Jones esetében a különleges az, hogy a kígyó éppen egy emberre esett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik