Tudomány zöldövezet

Medve ölhetett meg egy nőt Yellowstone-ban

AntonioGuillem / Getty Images
AntonioGuillem / Getty Images

Egy női holttestre bukkantak a Yellowstone Nemzeti Parkban, a környéken grizzlynyomokat azonosítottak – írja az ABC. A maradványokat helyi idő szerint vasárnap találták meg a montanai hal- és vadvédelmi, illetve parkszolgálat munkatársai.

Az ügyben jelenleg is zajlik a nyomozás.

A Custer-Gallatin Nemzeti Erdő az emberek védelme érdekében lezárta az érintett területet.

Az utóbbi években nőtt a barna medvék populációja, ami a konfliktusok esélyét is fokozta. Júniusban Arizonában ölt meg egy állat egy 66 éves férfit, a szakértők szerint az eset szokatlan és kiprovokálatlan volt.

A hatóságok azt javasolják, hogy a medvék által lakott területeken a túrázók tartsanak maguknál medvék elleni sprayt, és lehetőleg csoportosan, nappal utazzanak. Fontos továbbá, hogy az ember kerülje a tetemeket, amelyeket általában hollók és más dögevők jelölnek. A felhasított fatörzsek, a medveürülék és a felforgatott kövek szintén árulkodóak lehetnek.

A medvékkel való találkozás kockázata csökkenthető, ha az erdőjárók nem zajtalanul közlekednek, ezzel ugyanis figyelmeztethetik a közelben lévő állatokat, amelyek alapvetően nem próbálnak az emberrel találkozni. Amennyiben valaki mégis megpillant egy példányt, ne akarja megközelíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik