Tudomány zöldövezet

Úszás közben támadt egy krokodil az idős férfira

Giordano Cipriani / Getty Images
Giordano Cipriani / Getty Images

Kórházban ápolják azt a férfit, akit úszás közben támadott meg egy krokodil a Wangi Falls vízesésénél, Ausztrália Északi területén, a Litchfield Nemzeti Parkban – írja az MTI.

A 2 méter hosszú bordás krokodil hétfőn harapta meg a karján és a hátán a 67 éves férfit, akit még a helyszínen elsősegélyben részesített egy szolgálaton kívüli rendőr és egy ápoló.

Az áldozatot utóbb egy közeli kórházba vitték. A férfi súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, ellátása után átszállították a Darwini Királyi Kórházba. A helyi hatóságok szerint Wangi Falls környékét mindaddig lezárják a közönség elől, amíg biztonságosnak nem ítélik.

Idén ez már a negyedik krokodiltámadás volt az Északi területen, szerencsére egyik sem volt végzetes. A territórium vizeiből több mint 160 krokodilt költöztettek el, köztük egy több mint 3 méteres példányt Wangi Fallsból januárban.

A bordás krokodil India keleti részétől Ausztrália északi részéig honos, a faj jellemzően a tengerben keresi táplálékát. A krokodilok gyakran agresszívak a területükre tévedő emberekkel, különösen a párzási időszakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik