Tudomány zöldövezet

Óriási mérgeskígyók harcát vették videóra

Joe McDonald / Getty Images
Joe McDonald / Getty Images

Két óriási mérgeskígyó harcolt egymással egy férfi hátsókertjében, az esetről videó is készült – írja a Live Science. A nagyobbik példány 2,6 méter hosszú volt, míg a kisebbik egyed 2,5 méteres testhosszal rendelkezett.

Mindkét kígyó fekete mamba (Dendroaspis polylepis) volt, amely a világ leggyorsabb és egyben az egyik leghalálosabb kígyója.

A fekete mambák akár 20 kilométer per órás sebességgel is képesek mozogni, hosszúságuk akár a 4,3 métert is elérheti, mérge pedig életveszélyes az emberekre, akár 20 perc alatt képes teljesen megbénítani és megölni egy felnőttet. A fekete mambák harc közben nem harapják meg egymást, csak addig birkóznak, ameddig egyikük fel nem adja.

A felvételen két hím fekete mamba látható, akik több mint 30 percig harcoltak egy dél-afrikai ház hátsókertjében egy nőstény kegyeinek megszerzéséért. A hosszas küzdelem után a kisebbik példány feladta a harcot, a kifáradt kígyókat pedig elkapták és az emberektől jó messze szabadon engedték – derül ki a videót megosztó kígyómentő, Nick Evans Facebook-bejegyzéséből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik