Tudomány zöldövezet

Videó: méretes cápa bukkant fel a strandolók között

Jeff Rotman / Getty Images
Jeff Rotman / Getty Images

Sikerült megörökíteni, ahogy egy méretes cápa úszkál a fürdőzők között a floridai Navarre Beach-nél – számol be a helyi sajtó. Az állat megjelenése kisebb riadalmat okozott, a strandolók mind kimenekültek a vízből. A videó gyorsan terjed a közösségi médiában.

A cápa a sekély vízben bukkant fel helyi idő szerint hétfő délután. Bár megjelenésére sokan figyelmeztették a tengerben lévőket, és többen kisiettek a partra, pánik látszólag nem alakult ki.

Az esetről készült felvételt egy Navarre Beach-csel foglalkozó Facebook-csoportban osztották meg. Több tag is jelezte, hogy a környéken gyakoriak a cápák

A videót megosztó Cristy Cox szerint az állat halakat kergetett, egy ideig egy delfin is úszott mellette. „A cápa csak táplálkozni próbált, ahogy az várható, és egyszerűen elhaladt a fürdőzők mellett” – nyilatkozta.

Austin Turnbill, a strand biztonsági igazgatója megerősítette, hogy egy cápát láttak a helyszínen. „Az öbölben mindenhol vannak cápák.

Szinte minden nap látjuk őket, és az esetek 99,9 százalékában nincs ok az aggodalomra

– mondta.

Bár a cápák megítélése kifejezetten rossz, nagyon ritkán támadnak emberre. Az esetek hátterében jellemzően az állatok tévedése vagy kíváncsisága, esetleg emberi óvatlanság áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik