Tudomány zöldövezet

Videó: több tízezer méh telepedett az autóra

Több tízezer méh telepedett meg egy autó hátulján az angliai Northwich-ben – írja a BBC. Az eset múlt héten történt, a rémisztő jelenetről több felvétel is készült.

A rovarok az autó belsejébe is bekerültek. A helyszínre Chris Bowyer méhészt hívták ki, a szakértő az állatokat egy ideiglenes kaptárba helyezte át, majd hazavitte middlewich-i otthonába.

Körülbelül 25-30 ezer méh volt, de ez csak egy kaptár 50 százaléka

– mondta Bowyer.

A Paul Jones Pest Control vállalat tulajdonosának összesen 75 kolóniája van otthon. A Northwich-ben megfigyelt rajzás úgy alakulhatott ki, hogy egy kaptár túl szűkössé vált, a királynő pedig felderítőket küldött ki, hogy új otthont találjanak. Az első rovarok letelepedhettek a kocsira, majd egyre több társuk csatlakozott hozzájuk. A szakértő szerint ha a méhek egy kéményre vagy tetőre szállnak hasonló módon, sokkal nehezebb az eltávolításuk.

Bowyer korábban építkezéseken dolgozott, tapasztalatait felhasználva gyakran kell megbontania a téglákat, hogy hozzáférjen a méhekhez. A szakértő azt tanácsolja, hogy amennyiben hasonló rajjal találkozunk, maradjunk távol a rovaroktól, még akkor is, ha az állatok egyébként ilyenkor a legnyugodtabbak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik