Tudomány zöldövezet

Videó: a csónakról rántotta a vízbe a férfit egy cápa

A floridai Everglades egy hatalmas, vizes élőhelyekből álló régió, amely elképesztő biodiverzitásáról ismert. A terület nem éppen veszélytelen, hiszen többek között kígyóknak és aligátoroknak is otthont ad, ezúttal azonban egy meglepő támadót, egy cápát vettek videóra a mocsárban – írja a CBS.

Az Instagramra feltöltött felvételen az látható, ahogy egy férfi egy csónakról a vízhez hajol. A háttérben egy hang figyelmezteti, hogy ne tegye a kezét a vízbe, amire a férfi azt feleli, hogy két másodperc nem számít.

Nem sokkal később azonban felkiált, ahogy egy cápa megragadja, és berántja.

A videón kivehető, hogy a férfi keze vérezni kezdett, szerencsére azonban sikerült gyorsan visszakapaszkodnia.

Michael Russo, az egyik szemtanú szerint Nick nevű barátját az eset után a partra vitték, a parkőrök pedig segítettek kórházba szállítani. Mint Russo elmondta, nem volt csali vagy vér a vízben, és a cápát nem provokálták, a férfi szerint a lápvidék nem vicc. „Nem túlzás a figyelmeztetés, hogy ne nyúljunk a vízbe” – tette hozzá.

A csapat a Floridai-öbölben horgászott, amely a szárazföld és Florida Keys nevű korallsziget-csoport között fekszik. „Bár a cápaharapások rendkívül ritkák az Everglades Nemzeti Parkban, mindig azt javasoljuk a látogatóknak, hogy legyenek óvatosak a park vadon élő állatai körül” – mondta a CBS-nek az Everglades és a Dry Tortugas Nemzeti Park szóvivője.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Florida (@florida) által megosztott bejegyzés

Azt nem tudni, hogy milyen faj támadt Nickre, de valószínűleg egy citromcápa vagy bikacápa lehetett. Mindkét állat jelen van Florida torkolataiban és partközeli vizeiben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik