Tudomány zöldövezet

A rendőrök sem hitték el, milyen állatot találtak egy angliai boltnál

Egy vörös macskamedve, azaz vörös panda szökött ki a délnyugat-angliai Newquay állatkertjéből múlt pénteken – írja a BBC. Az állat hosszú ideig egyedül lófrált a városban, míg egy több száz méterre lévő zöldségesnél elfogták.

A raktéri személyzetnek és a rendőrségnek egy udvaron sikerült sarokba szorítania a példányt, amelyet aztán az állatkert munkatársai fogtak be. A vörös panda azóta ismét a létesítményben van.

„Az egyik munkatársam a rakodótérben felkiáltott, hogy egy vörös pandát lát az úton jönni” – elevenítette fel a Freshpoint Newquay üzlet Gareth nevű alkalmazottja. Mint elmondta, az egyed gondtalanul sétálgatott az úton.

A férfi szerint egy udvaron tudták elzárni az állatot, a rendőrségnél a bejelentéskor először nem akarták elhinni, hogy tényleg egy vörös pandát találtak.

A Newquay-i Állatkertben a faj két példánya, Seren és Sundara él. A szökevény utóbbi egyed volt, egy nőstény, amely május elején érkezett az intézményhez.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

FreshPoint Local (@freshpointlocal) által megosztott bejegyzés

A vörös macskamedve a Himalája keleti részén és Délnyugat-Kínában honos, a faj veszélyeztetettként szerepel a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján. A vörös panda nehezen szaporítható, mégis sok állatkertben tartják. A faj megnevezése megtévesztő lehet, hiszen nem áll közeli rokonságban az óriáspandákkal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik