Tudomány zöldövezet

Szomjas elefántok öltek embereket Kamerunban

Szomjas elefántcsorda hatolt be a héten egy észak-kameruni városba és a környező településekre – írja az MTI.

Az állatok legalább két embert megöltek.

A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) szerint a veszélyeztetett elefántok mintegy 6830 példánya él Kamerun területén. Az utóbbi években a természetvédelmi erőfeszítéseknek köszönhetően ugyan növekedett az állomány, de az életterük zsugorodásával egyre gyakrabban hatolnak be ültetvényekre és településekre, eltaposva a termést, károkat okozva az épületekben. Néha előfordulnak sérüléssel vagy halállal végződő esetek is.

Denis Smolin / 500px / Getty Images

Jean Nyemeg, a kameruni vadőrség tisztségviselője szerint a héten négy elefánt hatolt be két alkalommal is Maroua városába, amely az Extrême-Nord vagy Extreme North nevű régió székhelye. A száraz térségben víz után kutató állatok nem sokkal korábban egy gyereket is agyontapostak egy közeli településen.

Oumarou Tamboutou, a közeli Kalfou körzet polgármester-helyettese szerint az elefántok a múlt héten egy férfi halálát okozták a térségben. A helyi lakosok a közösségi médiában felvételeket osztottak meg az aszfaltozott utakon kószáló elefántokról. Nyemeg hozzátette, a vadőrök igyekeztek az állatokat egy 120 kilométerre található természetvédelmi területbe terelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik