Tudomány zöldövezet

Állatorvosok nemzetközi csoportja sem tudta megmenteni a 17 éves elefántot

Sabir Mazhar / Anadolu Agency via AFP
Sabir Mazhar / Anadolu Agency via AFP

Állatorvosok nemzetközi csoportjának minden erőfeszítése ellenére elpusztult Núr Dzsahán, a pakisztáni állatkertek nemzetközileg is ismertté vált, egyik utolsó afrikai elefántja. A még élő utolsó állatkerti elefántot egy szafariparkban helyezik el – írja az MTI.

A karacsi állatkert 17 éves ormányos sorsának alakulását bel- és küldföldön egyaránt nagy figyelemmel kísérték, miután a szenvedő állatról nyilvánosságra került egy videó. Az elefánt megbetegedése és állapotának rosszabbodása miatt a helyiek az állatkertet és vezetőit hibáztatták. Igazgatóját a közelmúltban leváltották.

A Négy Mancs bécsi székhelyű állatvédő szervezet, amelynek állatorvosai a magatehetetlenné vált Núr Dzsahán megmentésében is segédkeztek, bejárták a karacsi állatkertet és javaslatokat tettek a körülmények szakszerű javítására. Többek közt megvizsgálták a társ nélkül maradt 18 éves nőstény Madhubalát is, akit hamarosan a város szafariparkjába költöztetnek, ahol két másik afrikai társa várja.

2017-ben Pakisztán keleti városában, Lahorban elhunyt egy Suzi nevű 38 éves elefánt. Halálának okát, körülményeit hivatalosan nem vizsgálták, de állatvédők szerint esetében is rossz körülmények játszottak szerepet idő előtti halálában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik