Tudomány

Kihirdették az idei Laposföld-díj győztesét

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Bagdy Emőke nyerte az idei Laposföld-díjat – adta hírül a Szkeptikus Társaság, amely immár harmadik éve osztja ki az elismerést olyan személyeknek és szervezeteknek, akiknek az adott évben mutatott munkássága össztársadalmi szempontból, a tudományba vetett bizalom és a tényeken alapuló gondolkodás tekintetében a legkárosabb.

Két éve az „elismerést” az Orvosok a Tisztánlátásért csoport tagjai, Gődény György, Lenkei Gábor, Pócs Alfréd és Tamasi József kapták, és bár 2022-ben Gődény Györgynek majdnem sikerült megvédenie a címet, végül Varga „Gyógygomba” Gábor nyert.

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus ötödmagával került a döntőbe. Rajta kívül Bogár László közgazdász, Máté Gábor pszichológus, Bardócz Zsuzsanna biokémikus és Sebestyén Balázs médiaszemélyiség érdemelte ki a jelölést.

Bagdy jelöléséhez a Szkeptikus Társaság indoklásként az alábbi szöveget írta:

a szexuális fejlődéssel és a nemi szerepekkel kapcsolatos elavult, több évtizede meghaladott álláspont magabiztos és kitartó képviseletéért és ideológiai elkötelezödésből fakadó rendszeres gendertagadó, homofób megnyilvánulásaiért, amelyeket gyakran füszerez szabad megfogalmazású kvantumhalandzsával.

A szakpszichológus – akitől korábban több száz kollégája határolódott el a Meseország mindenkié című mesekönyv kapcsán tett kijelentése miatt – a Mandinernek nyilatkozva a Laposföld-díjról elmondta:

Tudomásul veszem, hogy izgatom a kedélyüket, viszont velük szemben én elfogadom más véleményét, nem ítélkezem.

Kapcsolódó
Bagdy Emőke tanácsa a harmonikus együttéléshez: a férfiak reggel öltözzenek fel és borotválkozzanak meg, és a nők is szedjék rendbe magukat
A szakpszichológus Novák Katalinnal és Áder János feleségével együtt vett részt egy konferencián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik