Tudomány zöldövezet

Élő adásban követhetjük a madárfiókák fejlődését

Madárles.hu
Madárles.hu

Élőben figyelhetjük 15 madárfaj költését, valamint a fiókák fejlődését a Madárles.hu weboldalon, valamint a Madárles YouTube-csatornáján – derül ki a Madárles közleményéből. A madármegfigyelő webkameráknak köszönhetően olyan védett madarak fészkébe is bepillanthatunk, mint a molnárfecskék, a fehér gólyák és a macskabaglyok.

Az aranyos fiókákon túl olyan érdekes pillanatokat is láthatunk, mint az erdei fülesbagoly tojó táncát, miközben átveszi a hímtől a pockot és lenyeli egészben, vagy a bekamerázott fészekre egyaránt szemet vető ölyvek és erdei fülesbaglyok versengését. De olyan felvétel is született, amelyen a fészket őrző gólya izgatottan üdvözli érkező párját.

A Madárles.hu weboldalt Perger Balázs indította 2015-ben saját veszprémi cinegeodújának bekamerázásával. A weboldal az évek során számos technikai fejlődésen ment keresztül, és az ország legnagyobb madármegfigyelő webkamerás oldalává nőtte ki magát. Ehhez sokak közreműködésére volt szükség, de a sikerhez legtöbbet Zsiros Sándor, amatőr madarász tett hozzá. Munkájuknak köszönhetően az elmúlt években közel 20 madárfaj költését kísérhettük figyelemmel élőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik