Tudomány zöldövezet

Óriási péniszt sodort partra a tenger

Felix Cesare / Getty Images
Felix Cesare / Getty Images

Egy bizarr, tengeri teremtménynek tűnő maradványt talált egy tiktoker, @bootscootinaf egy ausztráliai parton – írja az IFLScience. A hosszú, húsos, láb hosszúságú objektumot Queensland északi részén fedezte fel, a videót közösségi oldalára töltött fel.

A felvétel alapján jól érzékelhető a maradvány mérete, egyben az is sejthető, hogy egy állat testrésze került elő. Ezt később tengerbiológusok is megerősítették.

@bootscootinaf Replying to @Dave as requested guys- here is a better video. What do you think it is? #australia #northqueensland #fyp ♬ original sound - moonlight 🌙✨

A tiktoker a felhasználók segítségét kérte az azonosításban, utóbb pedig megosztott egy újabb videót, ezúttal már szakértői véleménnyel.

Mint kiderült, egy bálna leszakadt péniszére bukkant.

A felvételben azt állította, hogy a hímek harcaik során esetenként leharapják vetélytársuk péniszét, a nemi szervek pedig gyakran sodródnak partra.

Dr Vanessa Pirotta tengerbiológus a közösségi oldalon gyorsan cáfolta az elméletet, és kiemelte: az efféle viselkedés nem dokumentált. A szakértő szerint amennyiben valóban egy hosszúszárnyú bálna péniszéről van szó, nem valószínű, hogy egy fajtársa harapta le azt.

Bár Pirotta maga is hallott már a hipotézisről, a hosszúszárnyú bálnáknak nincs is foguk, a viselkedésre pedig nincs bizonyíték. Azt is kiemelte, ahhoz, hogy igazolják, a maradvány tényleg egy bálna pénisze, minden oldalról meg kellene vizsgálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik