Tudomány

Olyan jég szakadt Kékestetőre, hogy kifehéredett a táj

Szerdán a késő délelőtti óráktól sorra pattantak ki a záporok, zivatarok észak-keleten. A berobbant légkör lokálisan intenzív csapadékhullást, jégesőt produkált. Az Időkép.hu kékestetői kameráján mintha havazott volna, a jégeső pillanatok alatt kifehérítette a csúcsot.

 

Csütörtökön is folytatódik a záporos, zivataros idő, az esti órákig szórványosan várható zápor, zivatar, kisebb számban a délnyugati és északkeleti tájakon. Kiemelten a középső tájakon, Duna-Tisza közén, Dunántúl északkeleti részén, Északi-középhegység nyugati részén intenzívebb zivatarokra is számítani lehet rövid idő alatt jelentősebb csapadékkal, néhol 60 km/h-t meghaladó széllel, jégesővel – írja a Kiderül.hu.

A késő esti, éjszakai órákban főként az északi országrészben némi eséllyel még előfordulhat zivatar. Pénteken elsősorban a Dunántúl nyugati és északi részén, az Északi-középhegységben, az Alföld északi, északkeleti peremén megfelelőek a feltételek a záporok mellett helyenként zivatarok kialakulására. Egy-egy intenzívebb zivatart jelentősebb csapadék, 60 km/h körüli szél, kisebb méretű jég kísérhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik