Tudomány

Ufókutató hivatalt hozott létre a Pentagon

Geraint Rowland Photograp / Getty Imageshy
Geraint Rowland Photograp / Getty Imageshy

A Pentagon újonnan létrehozott hivatalában azonosítatlan égi jelenségeket, köznevükön ufókat fognak vizsgálni – írja a Live Science.

Az NBC szerint az új szerv felállításának az ufológusok nem örülnek, mert nem hiszik, hogy a hadsereg fel fogja fedni az igazságot.

Ron James, a nonprofit Mutual UFO Network szóvivője szerint a témához bizonyítottan titoktartási történet köthető. Mint mondta, minden olyan új fejlemény, amelyből hiányzik a nyitottság, valószínűleg még nagyobb kontroll alatt áll.

Az új hivatal felállítását a tavaly decemberi honvédelmi törvénnyel fogadták el. Az ufókérdés az utóbbi időkben ismét jelentőssé vált az Egyesült Államokban, a Pentagont még egy átfogó jelentés kiadására is kötelezték. A döntéshozók többsége nem a földönkívüliektől, hanem a többi nemzet kémkedésétől és technológiájától tartva akarja vizsgáltatni az ufókat, igaz, a NASA igazgatója azt sem zárja ki, hogy egyes észlelések hátterében az idegenek állnak.

Kapcsolódó
A NASA igazgatója nem zárja ki, hogy idegenek állnak az ufóészlelések hátterében
Bill Nelson egy interjúban beszélt az azonosítatlan légi jelenségekről.

Az új csoport, az AOIMSG (Airborne Object Identification and Management Synchronization Group) feladata az lesz, hogy összehangolja a honvédelmi minisztérium és a tágabb kormányzat munkáját a speciális felhasználású légterekben előforduló objektumok észlelésében, kiértékelésében és azonosításában. A honvédelmi minisztérium szerint a szerv komolyan veszi a beérkező jelentéseket, és minden esetben vizsgálatot folytat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik