Tudomány zöldövezet

Erszényes ejtett túszul egy új-zélandi nőt

Egy közönséges rókakuzu ejtett túszul otthonában egy nőt az új-zélandi Déli-szigeten – írja az MTI a The Guardianre hivatkozva. A rendőrség vasárnap késő este kapott telefonhívást a kétségbeesett nőtől, akit állítása szerint Dunedin városában ejtett túszul egy példány.

Amikor kilépett a házából, és megpróbált eljutni az autójáig, a rókakuzu nekirontott, ezért a nő bemenekült az otthonába

– mondta Craig Dinnissen főtörzsőrmester.

Photo by Joel Sharpe/ Getty Images

Miután a rendőrök kiérkeztek, és megközelítették a bejárati ajtót, egy fiatal egyed bújt elő a sötétből, majd felmászott az egyik rendőr lábára. Dinnissen szerint az állat egy elszökött házi kedvenc vagy az anyjától nemrég elszakított példány lehet.

Az egyedet a közeli Signal Hill területére vitték, ahol szabadon engedték, hogy elejét vegyék a polgárok további zaklatásának. Az akció közben sem a rókakuzunak, sem az intézkedő rendőröknek nem esett baja.

Rachel Stratton állatorvos és viselkedéskutató szerint a fiatal egyed valószínűleg félelemből cselekedett, nem puszta agresszióból. „A legtöbb vadállat jellemzően elfutott volna. Kivéve, ha fiatal, mert akkor még talán csak tanulja, mit kell tenni fenyegető helyzetben” – mondta a szakember, hozzátéve, hogy a városi környezetben a rókakuzunak talán nem volt hova futnia.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik