Tudomány zöldövezet

Hétvégére jöhetnek az első fagyok

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Tartós északi áramlás alakul ki hazánk felett, ami a szokásosnál 4-6 fokkal hidegebb napokat okoz. Pénteken délutánra gyakorlatilag mindenhol eláll az eső és kisüt a nap, országszerte 12-18 fokos maximumokat mérhetünk. A derült égbolton semmi nem állja útját a felszínről távozó hőnek, ezért igencsak hűvös, sőt enyhén fagyos reggelekre számíthatunk.

Elsősorban az északkeleti megyékben, szélcsendes helyeken szombat és vasárnap hajnalban is -2 és +1 fok környékére csökken a hőmérséklet.

– írja a Kiderül.hu.

Az ország nagy részén szombaton is derült vagy gyengén felhős lesz az ég, a déli megyékben elvétve fordulhat elő kisebb eső, zápor. Az északkeleti szelet több helyütt élénk lökések kísérik, az említett területeken kívül reggel 2-9, délután 10-15 fok valószínű.

Vasárnap hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, de elsősorban a déli megyékben, illetve a Tiszántúlon erősebben megnövekedhet a felhőzet. A Dél-Alföldön, illetve a Tiszántúlon több helyen, másutt elvétve valószínű eső, záporeső, az északkeleti szelet sokfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 2 és 8 fok között várható, de a gyengébben felhős, szélvédett tájakon -2, +1 fok is lehet, a csúcsérték 9 és 14 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik