Tudomány zöldövezet

Videón a borzzal genyózó oposszum

Shoemcfly / Getty Images
Shoemcfly / Getty Images

A Trail Cam Pro pályázatán olyan felvételek versenyeztek, melyek a természet mindennapjait, sok esetben nem éppen a kedves oldalát mutatják be. A győztes idén a New York-i Betsy Potter lett, akinek azt sikerült megörökítenie, ahogy egy oposszum belök egy gyanútlan borzot egy tóba – írja az IFLScience.

Az amerikai kontinensen őshonos oposszumok erszényes emlősök, melyek változatos étrendjük, nem túl specializálódott életmódjuk, remek túlélési képességük, illetve gyors szaporodásuk miatt igen sikeressé képesek válni az új környezetekben. Az állatok mindig keresik a lehetőségeket, legyen szó a szemetesek kifosztásáról vagy éppen egy borz életének megkeserítéséről.

Potter felvételén egy északi oposszum látható, a faj egyik jellegzetessége, hogy igen meggyőzően képes halottnak tettetni magát veszély esetén.

Az állat ezúttal beleállt a konfliktusba, igaz, elég sunyi módon: hátulról, váratlanul lökte be áldozatát, egy csíkos bűzösborzot a tóba, majd gyorsan távozott.

A borzfaj egyébként az oposszumhoz hasonlóan rendkívül gyakori az Egyesült Államokban.

A versenyen egyéb lenyűgöző, vicces vagy éppen izgalmas felvételeket is díjaztak, David Collins például egy mókus és egy hiúz küzdelméről készített videót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik