Tudomány

Fizetett a NASA, hogy ne füvezzenek a SpaceX-nél

Elon Musknak volt egy időszaka, amikor a közösségi médiában és egyéb más platformokon is egyszerűen elment az esze – ekkor történt az is, hogy a SpaceX atyja Joe Rogan podcastjába úgy ült be, hogy füves cigit szívott közben. Az esetről készült képek bejárták a világhálót, nagyon sok embernek szimpatikusabb lett tőle az űrmogul, a NASA vezetősége biztosan nem tartozott közéjük – már csak abból is sejteni lehet, hogy komoly ellenőrzést rendelt el a velük együtt dolgozó SpaceX-nél, amit ráadásul ki is fizetett.

A részletes ellenőrzés nem volt olcsó, ötmillió dollárba került, de nem ritka, hogy ilyesmit kér az űrügynökség a hozzájuk bedolgozó vállalatoktól. A Boeingnek is át kellett esnie hasonlón, csakhogy a NASA nekik nem fizetett egy fillért sem, mindent az óriásvállalatnak kellett állnia. Sokan úgy gondolják, hogy a NASA kivételezik a SpaceX-szel, de az űrügynökség szerint egyszerűen arról van szó, hogy nagyon fontos nekik a biztonság, és meg akarják mutatni, hogy ha egy űrhajóst fellőnek a világűrbe, a legjobban ellenőrzött körülmények között teszik.

Persze elég valószínűtlen, hogy a SpaceX-nél tömegesen füveznek a rakétatárolóban az alkalmazottak, de a NASA valószínűleg szintén csak jelzésértékűnek gondolta az ellenőrzést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik