Tudomány

Vízbe akarta fojtani a vérét szívó több száz kullancsot a kétségbeesett piton

Több mint 500 kullancsot számoltak össze állatvédők annak a pitonnak a testén, amelyet egy queenslandi hátsókertben, egy medencében találtak meg. Az állat valószínűleg azért csúszott a vízbe, hogy megszabaduljon a parazitáktól, de nem járt sikerrel. Egy állatorvosnak sikerült megmentenie a legyengült kígyó életét.

Nike, a szőnyegmintás piton csak annak köszönheti az életét, hogy állatvédők időben felfedezték, mire készül: a kígyót egy ausztrál ház hátsó kertjében, a medencében találták meg, ami már csak azért is problémás, mert ezek a kígyók köztudottan nem vízi élőlények. Nike valószínűleg azért vetemedett ilyesmire, mert több mint 500 kullancs falatozott a véréből éppen, az állatorvosok szerint így akart tőlük megszabadulni: egész egyszerűen vízbe akarta őket fojtani.

A kígyók gyakran szednek össze kullancsokat azoktól az állatoktól, amelyekkel a szabadban érintkeznek, de ekkora mennyiségű élősködő azért komolyabb problémát takar. Tony Harrison szerint, aki kígyók befogásával foglalkozik, valószínűleg valamilyen betegség okozhatta, hogy ennyire legyengült, és hogy ennyi kullancs tudott megmaradni rajta.

Az állatot befogták a medencéből, és a Currumbin vadvilág-rezervátumba vitték – írja a BBC. Több mint 500 kullancsot távolítottak el róla, az itt dolgozók szerint érintésre olyan volt, mintha mozgó márványgolyókat fognának. Az állat most már jobban van, de az biztos, hogy egy darabig még a rezervátum lakója lesz, hiszen a felépüléshez több időre lesz szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik