Tudomány

Trump ösztönösen ért a tudományhoz, innen tudja, hogy a klímaváltozás kamu

Az amerikai éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi munkacsoport nemrég adott ki egy szomorú jelentést arról, hogy 2040-re visszafordíthatatlanná válhat a klímaváltozás, Donald Trump viszont nem hisz az ilyen badarságokban: szerinte a tudósoknak politikai érdekeik vannak, és ezért adnak ki ilyen jelentéseket. Bezzeg ő: ösztönösen ért a tudományhoz, és innen tudja, hogy a klímakutatás fals állításokkal áll elő.

Az már régen nem titok, hogy Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke “nem hisz” a klímaváltozásban, részben ezért is igyekszik kibújni a párizsi klímaegyezmény alól. Most viszont újabb bizonyítékot adott arra, hogy nem igazán érti, mi történik a bolygóval: miután az amerikai éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi munkacsoport kiadott egy jelentést, amelyben az áll, hogy 2040-re visszafordíthatatlanná válhat a globális felmelegedés, ő azt nyilatkozta, hogy az ösztönei azt mondják, ez nincs így.

Az Associated Press kérdezte arról újra, hogy mit gondol a kutatás eredményeiről, amire azt felelte, hogy a klíma változásával ugyan egyetért, de ez egy ciklikus változás, és nem mi okozzuk. Ráadásul ő sokkal jobban ért az ilyenekhez, mint a tudósok.

„A nagybátyám professzor volt az MIT-n nagyon sok évig. Dr. John Trump” – nyilatkozta.

Bár erről a témáról nem beszéltem vele, de természetes ösztönöm van a tudományhoz, és elmondhatom, hogy a vita minden oldalán találsz tudósokat.

Persze meg lehet próbálni meggyőzni az elnököt arról, hogy a tudomány nem megérzés és ösztön kérdése, de valószínűleg a klímatudósok is belefáradtak már a próbálkozásba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik