Tudomány

Bionikus péniszt kapott a hímvessző nélkül született férfi

Andrew Wardle 44 évet élt le hímvessző és nemi érintkezés nélkül, új bionikus péniszével azonban rövidesen kipróbálhatja, hogy milyen a szex.

Andrew Wardle hólyagzáródási rendellenességgel (extrophia vesicae) jött világra – írja a Men’s Health. A ritka, 20 millióból egy embert érintő születési rendellenesség fő jellemzője, hogy a húgyhólyag a magzaton kívül alakul ki. A betegség a nemi szerveket, a medencecsontokat és a beleket is érintheti.

Wardle esetében a rendellenesség miatt nem fejlődött ki a pénisz, a férfinak pedig csak egy heréje volt.

Szívbetegség jele lehet a rosszul működő pénisz
Egy új kutatás szerint összefüggés van a merevedési zavarok és a szív-és érrendszeri betegségek között.

Wardle-on élete során számos beavatkozást hajtottak végre, hogy meggyógyítsák hólyagját és belső szerveit. Hólyagjához egy csövet csatlakoztattak, amely egy tasakba vezette a vizeletet. Állapota miatt a férfinál depresszió alakult ki, 2012-ben pedig megpróbált végezni magával.

Wardle utóbb találkozott Dan Wooddal, a University College London Hospital munkatársával. A szakértő azt mondta a férfinak, hogy képes készíteni számára egy mesterséges hólyagot, egyik kollégája, David Ralph pedig a bionikus hímvessző létrehozását vállalta.

Azt hiszem, ez inkább az életemet mentette meg, semmint a péniszem

– nyilatkozta Wardle.

Ralph az első beavatkozást 2015 novemberében végezte el Wardle-on. Az új hímvessző elkészítéséhez a szakértő a férfi bal kezéből származó bőrt és izmot, illetve jobb lábából vett ért használta fel. A bőrt és izmot az ér köré csavarták, majd a struktúrát pénisz formájúra alakították, és egy operációval felhelyezték Wardle testére. A mesterséges péniszhez egy olyan szerkezet is tartozik, amely folyadék pumpálásával képes erekciót okozni.

A férfi múlt hét pénteken esett át az utolsó műtéten. A beavatkozás során a péniszét felpumpálták, Wardle-nak pedig tíz napon át folyamatos erekcióval kell élnie.

A férfinak további hat hetet kell várnia, mielőtt szexuális érintkezésbe léphetne barátnőjével, akivel régóta él kapcsolatban. A férfi meglehetősen izgatott, elvégre 44 évet kellett leélnie hímvessző és szex nélkül.

(Kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik