Tudomány

Ezúttal építményeket találtak a Holdon a konteósok

A konteósok egyik közkedvelt témája a Holdra szállás. Az elmúlt évtizedekben számos összeesküvés-elmélet született arról, hogy valójában ember még sosem járt az égitesten, hogy az objektumon idegen létformák élnek, vagy hogy a Holdon egykor egy hatalmas civilizáció lakott. Ezúttal építményeket véltek felfedezni az égitest felszínén.

Az UFOmania – The truth is out there YouTube-csatornán a közelmúltban egy új videó jelent meg, amelyben az 1972-es holdmisszió, az Apollo-16 egyik felvételét elemzik – számol be az indy100. A képen John Young asztronauta látható, amint mintát gyűjt az Észak-Ray-kráter közelében.

A csatornát kezelő konteósok azt állítják, hogy a kép hátterében építmények tűnnek fel.

A hajmeresztő információt egy mesterségesnek tűnő női hang közli.

A későbbiekben további építményeknek vélt objektumokat is bemutatnak a holdfelszínen. A videót már több mint százezren tekintették meg.

A „bizonyítékokkal” természetesen több probléma is van. Az egyik az, hogy a NASA-tól származó képek felbontását láthatóan csökkentették.

Az űrhivatal számos kiváló minőségű felvételt tett már közzé a Holdról, melyek mindenki számára elérhetőek.

Úgy tűnik, hogy a videó készítői kisebb felbontású képekkel dolgoztak, így a nagyított felvételeken kivehetetlenné váltak a kisebb objektumok.

Sőt, a Youngot ábrázoló képet még manipulálták is. Az eredeti fotón ugyanis jól látható, hogy a távolban egy másik űrhajós egy kisebb domb előtt ácsorog néhány műszer mellett. A buckánál még egy antenna is feltűnik, melyet a YouTube-ra feltöltött képről eltávolítottak.

Kép: NASA

További probléma, hogy nehezen hihető, hogy a NASA úgy szervezte volna meg a világraszóló átverését, hogy közben tucatjával közölte a képeket a Holdon látható építményekről.

(Kiemelt kép: NASA)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik