Tudomány

Mindannyiunkat átvertek idén

Meglepodik(1)(960x640).jpg (meglepetés, meglepődött arc)
Meglepodik(1)(960x640).jpg (meglepetés, meglepődött arc)

Ami a neten le van írva, az igaz - vagy mégsem?

A világháló a 2013-as évben is tartogatott számos olyan hírt, amelyet első ránézésre senki nem vont kérdőre. Később azonban vagy a mókamester fedte fel a titkát, vagy némi utánajárással magunk jöttünk rá, hogy az egész csak átverés. Alább a kedvenceink.

Tüzes fenékrázás
Kiemelkedő jelentőségű, a közbeszédet tematizáló és a karácsonyt sem kímélő esemény volt Miley Cyrus twerkingnek elnevezett seggrázása. A fiatalok világszerte próbálták leutánozni a riszát, egyesek még fejjel lefelé is. Épp egy ilyen eset ért csúnya véget, egy hölgy ugyanis felgyújtotta magát – a videó olyan megrázó volt, hogy a magunk részéről 18-as karikával láttuk el. Aztán hamar kiderült, hogy az amerikai humorista, Jimmy Kimmel készített roppant sikeres vírusvideót.

Modern gyerek
A magunk részéről nem tudtuk eldönteni, hogy sírjunk vagy nevessünk, mikor bejárta a világhálót egy gyermek Télapónak írt levele, amelyben az Amazon webáruház egy termékére hívta fel a fehérszakállú figyelmét. Bár többen bedőltek, büszkén állíthatjuk, hogy mi kételkedtünk. És jogosan, hisz az iromány a modern társadalom elé állított görbe tükör volt.

Melegeknek nem jár borravaló?
Közfelháborodást keltett, mikor egy amerikai pincérnő azért nem kapott borravalót, mert a vendégek “nem értettek egyet” az életstílusával. Az egykori tengerészgyalogosból lett felszolgáló azonban hazudott, az öreg pár igenis adott egy kis pluszt, ráadásul a netre feltöltött bizonyíték is a kisasszony koholmánya volt.

Fénylények márpedig (nem) léteznek
Úgy tűnik, a Loch Ness-i szörny már lejárt lemez, hiszen egy angoloknál egy furcsa világító lény bukkant fel a bristoli kikötőben – amiről persze kiderült, hogy csupán egy átverős műsor gerillakampánya volt.

Az internetes tartalmakkal tehát jobb vigyázni: ha nem hiszed, járj utána!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik