Közélet

Átverés a brit kikötőben világító lény

Egy brit televízió átverős műsorához készült gerillakampány része volt a furcsa világító valami.

Ahogy arról ma délelőtt mi is beszámoltunk, egy furcsa világító lényt filmezett és fotózott le több ember is az angliai Bristol kikötőjében, a felvételeket a Twitteren és a YouTube-on osztva meg. A „földönkívülinek” látszó valamiről készült felvételeket aztán felkapta a helyi, majd az országos és végül a nemzetközi sajtó is. Egymást érték a spekulációk, hogy mi lehet az éles fénnyel világító, medúzának látszó tengeri lény. Még tengerbiológusokat is megkérdeztek az esetről, akik ugyanúgy meg voltak lepve, mint mindenki más.

Most kiderült, hogy – ahogy azt többen is sejtették – egy átverésről van szó, ami igencsak jóra sikerült. Nem véletlenül, hiszen profi átverők készítették, akik pont egy olyan televíziós műsort gerillareklámjához használták fel, amelyben emberekkel hitetnek el hihetetlen dolgokat, mint egy földönkívüli invázió, jól kivitelezett és megszervezett átverésekkel.

Igaza lett tehát a világító lénnyel kapcsolatban a BBC-nek nyilatkozó szemtanúnak, aki a rádióadónak kijelentette: ha ez egy átverés, akkor valaki nagyon sok időt és energiát ölt bele, mert nagyon kidolgozottra sikerült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik