Tudomány

Furcsa világító lény jelent meg egy kikötőben

Az angliai Bristolban fényképezték és filmezték le többen is a medúzához hasonló, erősen fénylő valamit, amit persze sokan azonnal földönkívüli lényként kezeltek.

A furcsa jelenség még december harmadikán este jelent meg a bristoli kikötő vízében, hamar felkeltve az arra járó emberek figyelmét, akik azonnal filmezni és fényképezni kezdték a leginkább éles kék fénnyel világító „lényt”. A képek gyorsan terjedni is kezdtek a Twitteren, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, sokan „földönkívüliként” kezdték el jellemezni a medúzához hasonlító lényt.

“Földönkívülinek” látszó furcsa lény a bristoli kikötőben
Fotó:Twitter/AndrewSpooner

A BBC helyi rádióadója a furcsa lénnyel kapcsolatban megkereste Bristol Aquarium tengerbiológiai múzeum szakértőjét, aki kijelentette: szerint nem egy medúza vagy tintahal jelent meg a kikötőben. „Nagyon valószínűtlen, hogy medúza bejusson a kikötőbe egy darabban és életben maradjon” – jelentette ki a szakértő, aki a képeket látva azon a véleményen volt, a fények teljesen mesterségesek. A BBC-nek az egyik szemtanú elmondta: a furcsa világító „izé” lassan – jellemzése szerint „méltóságteljesen” – mozgott, majd egyik pillanatról a másikra eltűnt.

Senki sem tudja biztosan, hogy mi világított a bristoli kikötőben
Fotó:Twitter/AlexGordonLennox

A Bristol Egyetem biológiatudományi szakának egyik tanára a Bristol Postnak azonban azt mondta: elképzelhető, hogy egy tengeri lény került be a kikötőbe, hozzátéve: több olyan állat is van a tengerekben, amelyek képesek fényt kibocsájtani. Steve Simpson szerint lehet, hogy a viharos tenger erős áradásai vitték be a kikötőbe a tengerről ezt a valamit. Szerinte lehet, hogy tényleg egy medúza, vagy egy tengeri szalpa volt a világító lény.

Természetesen az is valószínű, hogy egy átverésről van szó – aminek lehetőségét Simpson sem zárta ki. Ahogy a BBC-nek nyilatkozó szemtanú elmondta: ha ez egy átverés, akkor valaki nagyon sok időt és energiát ölt bele, mert nagyon kidolgozottra sikerült.

FRISSÍTÉS!

Azoknak lett igazuk, akik  átverésre gyanakodtak. A részletekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik