Tudomány

Eladott ős-Apple, szexelő muslicák, ötezer éves műszem [Hírösszefoglaló: Tech-Tud]

47. hét a Tech-Tudban.

A Celebesz-tengerben egy eddig ismeretlen állatfajt fedeztek fel. A rendszertanilag besorolhatatlan példány tíz csáppal rendelkezik.

Egy tengeri féregre emlékeztet, de tulajdonságai a tintahalakhoz teszik hasonlóvá. A különös élőlény “tengeri hóval” táplálkozik, s 100-200 méter magasságban lebeg az óceán fenekétől.

A jövőben láthatatlan köpenyt húzhatunk, derékszögben is nézhetünk, elektródákkal beültethető “mesterséges szemmel” látóvá válhatnak a vakok, egy a gerincvelőbe ültetett chippel pedig gyógyíthatják a lebénultakat.

A múltban a vakok még nem voltak ilyen szerencsések.

Régészek megfejtették annak az arany műszemnek a titkát, amelyet ötezer éve egy iráni nő viselt az úgynevezett Leégett Városban.

A hölgy kilétét titokzatosság övezi, annyit lehet tudni róla, hogy fogyatékosságát egy aranyozott protézissel palástolta, és magasabb lehetett mint bármelyik akkor élő ember.

Eladták az első Apple komputert.

Név szerint az Apple-1-et. Az 1976-ban gyártott gépnek még burkolata sem volt. Steve Jobs szüleinek a házából árusították, és küldték ki a megrendelőnek.

Végül egy olasz üzletember vásárolta meg több százszoros áron, mint amennyibe egy mai Apple ér. Az új tulajdonos vajon be fogja valaha kapcsolni?

Kiderült, miként választanak párt a muslicák.

Mi lesz a jegesmedvék sorsa. Hogyan repülhetnek a kígyók, hogyan küzdene meg az életben maradásért “Conan”, a baktérium.

Flamingó alakba rendeződött egy csapat flamingó Mexikóban, a különleges jelenséget Robert Haasnak a National Geographic számára sikerült lencsevégre kapnia. Vajon a véletlen műve, hogy madár alakba képesek gyülekezni?

Még mindig nem repülhet a Discovery űrsikló, egészen december közepéig.

Azonban sikeresen landolt a Szojuz, mely a Nemzetközi Űrállomásról szállította haza asztronautákat.

Fellőtték a világ legnagyobb műholdját, a világ egyik legerősebb rakétájával, és végre bemérték az asztorfizikusok a félezredik idegen bolygót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik