Tudomány

Antianyag, űrételek és Facebook levelező [Hírösszefoglaló Tech-Tud]

46. hét a Tech-Tudban.

Fizikusok megkísérelték a “lehetetlent”: mágneses csapdázással befogtak egy antianyag molekulát, antihidrogént. Japánban pedig egy kísérlettel megidézték a Maxwell-démont.

A Facebook levelezőszolgáltatást indít, mely a rivális levelezőrendszerek babérjaira tör. Mark Zuckerberg úgy kommentálta a hamarosan megjelenő újítást, hogy a Facebook ezzel nem akarja megölni az e-mailt, de ha így történne, az sem lenne baj.

Megjelent az első kétmagos android és az egyben tablet és egyben laptop Dell Inspiron Duo.

Elkezdődik az internetes régészkedés, és kiderült az is, hogy az internet pozitív hatással van a közösségi életre, azonban a Facebook szerelmi csalódásnál asztmarohamot okozott.

Egy férfi hátulra akar szemet, illetve kamerát ültetni. Cukorból készülhet el a világ legerősebb anyaga.

Fénysugárral lehet baktériumokat ölni, és kifejlesztették a világító fákat és a sivatagban is életképes növényzetet. A jövőben “ragasztó baktériumokkal” orvosolnák a földrengések okozta falrepedéseket.

Nagy Britanniában egy 125 éves sonkát találtak egy parasztház padlásán. Megkóstolták a több száz éves pezsgőket.

A hét nagy eseménye volt Prágában Tycho Brahe, híres dán csillagász exhumálása majd újratemetése.

Exobolygót találtak egy másik galaxisban. Térképet készítettek a sötét anyagról. Terítékre kerültek az űrételek. Megtudtuk mi az a Tang, hogyan lehet inni súlytalanságban, és mire teszik az űrhajósok a villájukat, hogy ne repüljön el evés közben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik