Tech

Ezt tegye, ha nem működik egy alkalmazás a mobilján

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Bizonyára mindenki tapasztalt már olyat, hogy többszöri próbálkozás ellenére sem sikerült megnyitnia egy alkalmazást a mobilján. Ennek számos oka lehet: a gyártó, a készülék és a mi személyes hibánkból is kialakulhat ilyen helyzet. A SlashGear összegyűjtött néhány lépést, amit érdemes megtenni, mielőtt felhúznánk magunkat a készülékünk állapotán.

Elsőként érdemes megpróbálni, hogy bezárjuk az érintett alkalmazást és újraindítjuk. Ez talán a legegyszerűbb módja a probléma elhárításának, és a legtöbb egyszerű hibánál be is válik. A háttérfolyamatokat a Beállítások, majd az Alkalmazások menüpont felkeresésével is leállíthatjuk. Az érintett alkalmazásnál ilyenkor érdemes kényszerített leállást végrehajtani.

Ha ez nem vált be, fontos megnézni, hogy van-e elegendő tárhely a mobilunkon.

Amennyiben ez a probléma áll fenn, az sok kellemetlenséget okozhat, és több alkalmazásnál is érezhetjük a hatását. Ha viszont minden rendben van e téren, nézzünk rá az alkalmazás gyorsítótárára. Ezeket általában csak korlátozott ideig tárolják a kütyük, egy hibás programozás azonban könnyedén a tárhely felzabálásához vezethet. Olyan eset is adódhat, amikor az alkalmazás adatait érdemes törölni. Ezt szintén a Beállítások, Alkalmazások menüpontja alatt tehetjük meg.

Ha pedig már tényleg minden kísérletünk kudarcba fulladt, érdemes megnézni, hogy a legfrissebb operációs rendszer fut-e a mobilon. Amennyiben igen, nincs mást tenni, mint újratelepíteni az alkalmazást. Ez szinte az esetek 100 százalékában megoldja a gondokat. Ha mégsem, akkor komolyabb baj lehet a telefonnal, így érdemes szakember segítségét kérni, vagy utánanézni a panasznak egy fórumon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik