Tech

Már a megjelenés előtt rekordot döntöttek a Samsung Galaxy S23 mobilok

Adrián Zoltán / 24.hu
Adrián Zoltán / 24.hu
Hasítottak az előrendelések, a legdrágább modell a legnépszerűbb.

A Samsung február 1-én mutatta be a legújabb csúcstelefonjait, a Galaxy S23 termékcsaládot, ami idén is három tagot számlál: a sima S23, az S23+ és az S23 Ultra modelleket. Az előrendelések már ekkor megnyíltak az érdeklődők számára (hazánkban is), és jó pár országban igen pozitív volt a készülékek fogadtatása – annak ellenére is, hogy golbálisan zuhanórepülésben van a mobilpiac.

Dél-Koreában például 1,09 millió előrendelés érkezett a Samsunghoz, ami hét százalékkal meghaladja a tavaly piacra dobott Galaxy S22 széria teljesítményét. A számok ugyanakkor nemcsak a tavalyi rekordot döntötték meg, de korábban még nem volt olyan S-sorozat, amire ennyi előrendelés érkezett volna. Ennél jobb eredményeket (1,4 millió) csak a Galaxy Note10 széria produkált, méghozzá 2019-ben, a mostaninál sokkal pozitívabb gazdasági környezetben.

Érdekes részlet továbbá, hogy Dél-Koreában a rendelések 60 százaléka a sorozat legdrágább tagjára, a Galaxy S23 Ultrára érkezett, 24 százalék a Galaxy S23 modellt rendelte elő, míg 15 százalék a Galaxy S23+ variánst választotta. Hazánkban az S23 sorozat „legolcsóbb” tagja 410 ezer forintba kerül, míg az S23 Ultra árai 610 ezer forintnál kezdődnek.

Kapcsolódó
Samsung Galaxy S23-széria: megint minden egy kicsit jobb lett
Megérkeztek a dél-korei gyártó legújabb csúcstelefonjai, de hatalmas meglepetések idén sem várják a felhasználókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik