Tech

Brutálisan drága lehet az iPhone 15 csúcsmodellje

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu

Bár az iPhone 14 egyes modelljei még mindig nehezen beszerezhetők világszerte, sokan már a következő modellre kíváncsiak. Az iparági szivárogtatások szerint azonban nem sok jóra számíthatnak az Apple okostelefonjainak szerelmesei, legalábbis ár tekintetében. A hírek szerint ugyanis az iPhone-ok történetének legnagyobb drágulására kell számítani – írja a Forbes.

A szakértők szerint az első újdonság az lesz, hogy a Pro Max elnevezés helyett iPhone 15 Ultra néven lép majd piacra a csúcskészülék. A szokványos nagyobb kijelzővel rendelkező, és fejlettebb technológiát használó mobilok gyártási-, illetve anyagköltsége azonban 100 dollárral is növekedhet a következő generációs modellnél, ami akár 1299 dollárra is növelheti a bolti indulóárat. Az 1TB-os modell pedig akár 1799 dollár is lehet.

Ez 200 dollárral több, mint az idei csúcsmodell esetében, ami ez Magyarországon 630 ezer forintos induló áron került a boltok polcára. A PCWorld szerint ezen logika mentén

az iPhone 15 Ultra lehetséges ára a 700 ezer forintos határt is átlépheti idehaza.

Az áremelkedés pedig a termékcsalád többi tagjára is hatással lehet, lévén az Apple nem szereti, ha egy termékcsaládon belül jelentős szakadék van árazásban a termékek között.

Érdemes azonban megjegyezni, hogy többet is kaphatunk majd a pénzünkért. Az iPhone 15 Ultra legkisebb tárhelyű modellje ugyanis nagy valószínűséggel 256 GB-os lesz, míg a 14-es széria esetében ez még csak 128 GB volt. Az újítások között szerepelhet még a dupla előlapi kamera, valamint az EU-s szabályozás miatt bevezetendő USB-C port is. Ez utóbbi a csúcsmodellnél a megszokott rozsdamentes acél helyett titániumból készülhet majd, ami a hírek szerint tartósabbá teszi majd a portot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik