Tech

Távozik a francia Twitter vezetője

Constanza HEVIA / AFP
Constanza HEVIA / AFP

Elköszönt a platformtól a Twitter franciaországi vezetője, Damien Viel. A szakember azután döntött a távozás mellett, hogy a platform friss tulajdonosa, Elon Musk nemrégiben elbocsátotta a felsővezetőket, és jelentős létszámleépítéseket hajtott végre a vállalatnál. A közösségi médium franciaországi csapatát hat évig vezető szakember nem részletezte távozásának körülményeit – írja a Reuters.

Musk a hatalomátvétel után egyből leépítésbe kezdett a vállalatnál. A cég dolgozóinak közel felét hamar elbocsátotta, majd egy körüzenetben ultimátumot adott a megmaradt személyeknek. Ebben arra kérte a dolgozókat, hogy fogadjanak el egy, a hosszú és magas intenzitású munkát kilátásba helyező nyilatkozatot, ha pedig nem tetszik, akkor távozzanak. Végül több száz munkavállaló döntött a cég elhagyása mellett.

Az érintettek között olyan mérnökök is vannak, akik a hibák kijavításáért és a szolgáltatás-kimaradások megelőzéséért felelősek. A Twitter dolgozók által használt alkalmazása már csütörtök este jelentősen lelassult, éjszakára a felhasználói verziónál is problémák adódtak. Azóta Musk tréningen vett részt a megmaradt programozók társaságában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik