Tech

Elon Musk ultimátumot adott a Twitter-alkalmazottaknak

Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas via AFP
Idriss Bigou-Gilles / Hans Lucas via AFP

Nem csillapodik az elbocsátási hullám a Twitternél. Miután az új tulajdonos, Elon Musk kirúgta az alkalmazottak felét, köztük olyan dolgozókat is, akik saját platformján szólaltak fel ellene, a techguru a megmaradt csapat tagjainak is ultimátumot adott – írja a Washington Post.

A világ leggazdagabb embere egy körlevélben arra kérte a megmaradt dolgozókat, hogy kötelezzék el magukat a „brutálisan kemény” új Twitter mellett. Az e-mailben az állt, hogy akik november 17-én, keleti parti idő szerint 17 óráig nem írja alá a nyomtatványt, azokat azonnali hatállyal elbocsátják, és háromhavi végkielégítést kapnak. A határidő magyar idő szerint este 11-kor jár le.

Ha biztos vagy benne, hogy az új Twitter részese akarsz lenni, kérlek, kattints igennel az alábbi linkre

– idézi a tulajdonost a portál. A milliárdos szavaiból ítélve mindez azt jelenti, hogy még több munkaórát, és nagyobb intenzitást vár el a személyzettől. Hozzátette: ezentúl csak a kivételes teljesítmény számít elfogadhatónak. A portál szerint egyelőre nem világos, hogy a lépés törvényesnek tekinthető-e a dolgozók országainak munkaügyi törvénykönyve szerint.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik